Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Nasıl Bir Yaşam Tarzı Daha Faydalı?
Önceki yazılarımızda grip ve soğuk algınlığının ne olduğuna, tedavi protokollerine değinmiş, bu enfeksiyonlardan korunmak için hangi hijyen kurallarına uymamız gerektiğinden bahsetmiştik.
Bu yazımızda ise bu enfeksiyonlardan korunmak ve hastalık durumunda daha kolay ve hızlı bir şekilde hastalığı atlatmak için nasıl bir yaşam tarzının daha faydalı olacağından bahsedeceğiz.
🔸Düzenli egzersiz, kan dolaşımını hızlandırdığı ve enflamasyonu azalttığı için bağışıklığı destekler.
Genel olarak sağlıklı bireyler için haftada 150 dakikalık orta yoğunluklu veya 75 dakikalık yüksek yoğunluklu aerobik egzersiz önerilmektedir. Sağlık sorunlarınız varsa doktorunuza danışmanızı öneririz.
🔸Yeterli uyku, güçlü bir bağışıklık için elzemdir.
Genel olarak yetişkinlerin 7-9 saat, çocukların ise yaşa göre 9-12 saat uykuya ihtiyacı vardır.
Hastalık durumunda uyku ve dinlenme ihtiyacı artabilir. Bu ihtiyacı gidermek, vücudun başka aktiviteler yerine iyileşmeye odaklanmasına ve iyileşmenin daha hızlı ve kolay olmasına yardımcı olabilir.
🔸Sigara ve aşırı alkolden uzak durulması bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için önemlidir.
Sigara içmenin ve aşırı alkol tüketiminin bağışıklık sistemi ve genel sağlık durumu üzerinde olumsuz etkiler yarattığı bilinmektedir.
🔸Sosyalliğin yanı sıra mindfulness, meditasyon, yoga ve derin nefes teknikleri gibi stresi azaltan ve stresle baş etmeyi kolaylaştıran etkinlikler bağışıklık sistemini desteklemektedir.
Kronik stres ve sosyal izolasyon bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere neden olarak vücudu enfeksiyonlara daha açık hale getirmektedir.
Bir sonraki yazımızda grip ve soğuk algınlığına karşı önlemler kapsamında beslenmeye göz atacağız.
#saglikcimnet #saglikcim #wholemedics #wholemedicscomtr #sogukalginligindankorunma #nezledenkorunma #nazofarenjittenkorunma #griptenkorunma #hizliiyilesme #hastaliklabasetme #kolayiyilesme #gribekarsionlemler #nezleyekarsionlemler #nazofaranjitekarsionlemler #sogukalginliginakarsionlemler
Dizinin önceki yazısı için tıklayın.